O canadiancă a fost obligată să-și despăgubească fostul angajator pentru că s-a logat, dar nu a lucrat

Le bureau de travail écologique charge les gadgets grâce à la puissance de la pédale - An eco-friendly keep fit desk with a built in bike uses pedal power to charge gadgets. It means keeping fit while working from home and helping save power during soaring utility prices. The eKinekt BD 3 by computer company Acer is converts pedal power into a kinetic energy that can be used to top up a laptop battery or mobile device plugged into the desk's USB Type-A or USB-C ports. Acer claims an hour of leisurely pedalling at 60 revs per minute can generate 75 watts of power. The desk works in two modes, Sport and Working. Working Mode sees the desk component and padded seat brought closer together to allow for an upright work stance. Sports Mode pushes the desk forward so that the user can lean into a more intensive training session.

O femeie din Canada va trebui să îi plătească angajatorului său despăgubiri după ce a fost prinsă că a lipsit ore în șir de la program în timpul în care trebui să muncească de acasă.

Potrivit The Guardian, este vorba despre o hotărâre judecătorească, prin care Karlee Besse, o contabilă din Columbia Britanică, a fost obligată să îi plătească angajatorului aproape 2.500 de dolari pentru că trăgea de timp la muncă.

Femeia a fost concediată, după ce orele petrecute la muncă au fost monitorizate cu un software de monitorizare a angajaților.

Concediată pe nedrept

Karlee Besse a susținut că a fost concediată ilegal și a dat compania în judecată. Compania Reach CPA a transmis însă tribunalului că a înregistrat peste 50 de ore în care femeia „nu pare să fi îndeplinit sarcini legate de muncă” .

Reprezentanții companiei au afirmat că au instalat un software de urmărire a angajaților, numit TimeCamp, pe laptopul de muncă al lui Besse, după ce au constatat că femeia depășea deadline-urile stabilite.

Software-ul folosit urmărește cât timp este deschis un document, modul în care angajatul îl folosește și înregistrează timpul lucrat. După câteva săptămâni, compania a transmis că s-au „identificat discrepanțe între datele transmise pe foile ei de pontaj și datele software-ului” .

La rândul ei, femeia a susținut în fața judecătorilor că programul companiei este foarte solicitant și se teme că acel software nu reușește să facă distincția corectă între  timpul destinat muncii și timpul liber. 

Pe de altă parte, compania a demonstrate că TimeCamp face automat această distincție, separând datele destinate activităților legate de muncă, de cele în care device-ul este folosit pentru activități în timpul liber.

Besse a mai susținut că lucrează pe documente pe care le printează, dar că nu i-a spus angajatorului deoarece îi era frică de repercusiuni.

Totodată, compania a spus că software-ul monitorizează și astfel de activități și că orice lucrare din documentele tipărite ar fi trebuit să fie introdusă în software-ul companiei, ceea ce nu se întâmplase niciodată.

Exit mobile version