• Compania chineză SenseTime Group, un start-up din domeniul inteligenței artificiale, și-a amânat oferta publică inițială (IPO) de 767 de milioane de dolari din Hong Kong.
  • SenseTime a declarat că își menține angajamentul de a finaliza oferta și că va publica un prospect suplimentar și un calendar actualizat de listare.
  • SenseTime plănuia să vândă 1,5 miliarde de acțiuni la un preț cuprins între 3,85 dolari HK (0,49 dolari) și 3,99 dolari HK (0,51 dolari), potrivit documentelor de reglementare.

Compania chineză SenseTime Group, un start-up din domeniul inteligenței artificiale, și-a amânat oferta publică inițială (IPO) de 767 de milioane de dolari din Hong Kong, după ce a fost inclusă pe o listă neagră de investiții din SUA.

SenseTime a declarat că își menține angajamentul de a finaliza oferta și că va publica un prospect suplimentar și un calendar actualizat de listare. Reuters a relatat pentru prima dată planul companiei de a retrage oferta și de a-și actualiza prospectul pentru a include impactul potențial al interdicției de investiții din SUA, cu scopul de a relansa procesul de IPO.

SenseTime plănuia să vândă 1,5 miliarde de acțiuni la un preț cuprins între 3,85 dolari HK (0,49 dolari) și 3,99 dolari HK (0,51 dolari), potrivit documentelor de reglementare.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cu toate acestea, în loc să stabilească prețul de listare vineri, așa cum era programat, compania a fost nevoită să poarte discuții urgente cu Bursa de Valori din Hong Kong și cu avocații săi cu privire la viitorul tranzacției, pe fondul rapoartelor privind lista neagră iminentă.

Întârzierea survine după ce vineri, Departamentul Trezoreriei SUA a sancționat compania pentru presupusul său rol în crearea unui software de recunoaștere facială utilizat în opresiunea musulmanilor uiguri din regiunea autonomă Xinjiang din vestul Chinei.

Bancherii au măsurat interesul investitorilor pentru oferta publică inițială atunci când a apărut vestea despre planul de a adăuga firma pe lista așa-numitei companii din complexul militar-industrial chinezesc. Lista era întocmită de Departamentul Trezoreriei și era programată să apară în ziua drepturilor omului, precum și prețul așteptat al SenseTime.

SenseTime nu a oferit detalii cu privire la calendarul pentru o IPO revizuită în documentul depus luni la Bursa din Hong Kong.

Compania rămâne angajată să finalizeze oferta globală și listarea în curând”, a precizat aceasta în documentul depus.

O sursă a declarat că societatea încearcă să acționeze rapid pentru a evita cerința de reglementare de a reface complet IPO-ul după 9 ianuarie, când va trebui să fie actualizate cifrele financiare din prospectul actual. Compania a reținut aproximativ 450 de milioane de dolari de la investitorii de bază și s-ar putea aștepta ca majoritatea acestora să rămână în afacere, a adăugat sursa.

Tot reprezentanții SenseTime au precizat că aceasta va rambursa integral, fără dobândă, toți banii de înscriere tuturor solicitanților care au subscris acțiunile sale în cadrul procesului de ofertă.

Experții ONU și grupurile de apărare a drepturilor estimează că peste un milion de persoane, în principal uiguri și membri ai altor minorități musulmane, au fost reținute în ultimii ani într-un vast sistem de tabere din regiunea Xinjiang, situată în extremitatea vestică a Chinei.