Vanguard, una dintre cele mai importante firme de investiții din lume, va plăti angajaților săi din SUA câte 1.000 de dolari dacă se vaccinează, relatează BBC.

Angajații companiei trebuie să dovedească faptul că au fost vaccinați până în octombrie, iar dacă au fost vaccinați înainte de această ofertă tot se califică pentru acordarea bonusului.

Pe măsură ce varianta Delta a coronavirusului se răspândește în SUA, firmele abordează diferit modul în care au grijă de starea de sănătate a angajaților.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO
OZEMPIC E OUT

De exemplu, unele companii – precum Microsoft și Google – impun ca toți angajații să fie vaccinați. Altele – cum ar fi Walmart și Uber – au cerut conducerii, nu personalului din prima linie, să se vaccineze, în timp ce companii precum Amazon și Apple nu au nicio politică în vigoare.

Vanguard, care are aproximativ 16.500 de angajați în SUA, a declarat că vaccinurile sunt „cea mai bună modalitate” de a opri răspândirea COVID și că încurajează personalul să se vaccineze.

„Ca atare, oferim un stimulent de vaccinare personalului care furnizează dovada vaccinării anti-COVID. Stimulentul este o recunoaștere pentru cei care și-au făcut timp să se protejeze pe sine, pe ceilalți și comunitățile noastre, prin vaccinare”, a declarat un purtător de cuvânt.

În momentul de față, în SUA se înregistrează o creștere a numărului de noi infecții cu COVID, cazurile zilnice atingând o medie nemaiîntâlnită de luni de zile.

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) au anunțat că măștile ar trebui să fie purtate din nou în interior atât pentru cei vaccinați, cât și pentru cei nevaccinați.

Autoritățile din orașul New York au anunțat că personalul și clienții restaurantelor, al sălilor de sport și al altor întreprinderi de interior vor trebui să fie vaccinați pentru a utiliza astfel de servicii începând din septembrie.

Această decizie vine în contextul în care ratele de vaccinare au scăzut în multe părți ale SUA.

Însă unele sindicate au obiectat față de mandatele de vaccinare, spunând că acestea încalcă drepturile lucrătorilor.