• O licitație istorică de oase de T-rex a fost retrasă în ultimul moment după ce au fost ridicate îndoieli cu privire la autenticitatea acesteia.
  • Persoana care a scos la vânzare dinozaurul antic a decis acum să îl împrumute unui muzeu, relatează New York Times.
  • Peter Larson, președintele Institutului de Cercetare Geologică Black Hills, a declarat pentru New York Times că oasele includeau, de asemenea, replici ale unor părți dintr-un alt dinozaur numit Stan”.

O licitație istorică de oase de T-rex a fost retrasă în ultimul moment după ce au fost ridicate îndoieli cu privire la autenticitatea acesteia. Tyrannosaurus rex de 40 de picioare, numit Shen, ar fi trebuit să aducă până la 25 de milioane de dolari (21 de milioane de lire sterline) în cadrul unei licitații organizate de casa britanică Christie’s la Hong Kong pe 30 noiembrie.

Dar persoana care a scos la vânzare dinozaurul antic a decis acum să îl împrumute unui muzeu, relatează New York Times. Purtătorul de cuvânt al Christie’s, Edward Lewine, a declarat pentru ziar: Expeditorul a decis acum să împrumute specimenul unui muzeu pentru a fi expus publicului”.

Aceștia au adăugat că firma consideră că oasele de dinozaur ar beneficia de un studiu mai aprofundat”. Acest lucru vine după ce au fost puse întrebări cu privire la autenticitatea scheletului, o examinare detaliată efectuată recent de un expert descoperind că Shen” era de fapt format din două seturi diferite de oase de dinozaur. Peter Larson, președintele Institutului de Cercetare Geologică Black Hills, a declarat pentru New York Times că oasele includeau, de asemenea, replici ale unor părți dintr-un alt dinozaur numit Stan”, scrie The Mirror.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Afirmând că a recunoscut forma craniului și găurile din maxilarul celuilalt dinozaur, acesta a comentat: Îl folosesc pe Stan pentru a vinde un dinozaur care nu este Stan. Este foarte înșelător.” După ce au fost ridicate îndoieli cu privire la veridicitatea oaselor, un anunț online pentru dinozaur ar fi fost modificat astfel: Replicile de oase care au fost adăugate la oasele originale (denumite elemente STAN) au fost create și achiziționate de la Black Hills Institute of Geological Research, Inc.”.

De asemenea, un articol din catalogul Christie’s ar fi afirmat că toți dinții lui Shen nu erau originali. Casa de licitații a mai spus că 80 dintre oasele lui Shen au aparținut inițial dinozaurului, scheletele de T-rex conținând de obicei un total de 380 de oase. Este extrem de rar ca oasele de dinozaur să fie găsite într-un set complet, deși practica de a înlocui părțile lipsă cu replici poate fi controversată.