• Aproape 75% dintre marile organizații își reglementează acum intern utilizarea A.I.
  • Companiile încep să fie tot mai atente la riscurile pe care această tehnologie le aduce.
  • Deși Inteligența Artificială este văzută ca un factor important pentru creșterea productivității, multe companii încă ezită să se bazeze complet pe tehnologie.

Aproape 75% dintre marile organizații își reglementează acum intern utilizarea A.I., pentru a gestiona riscurile de securitate și acuratețe.

Într-o lume în care Inteligența Artificială devine din ce în ce mai răspândită, companiile încep să fie tot mai atente la riscurile pe care această tehnologie le aduce. Conform unui raport publicat de Acrolinx, aproape 75% dintre marile corporații la nivel global, precum Adobe, Amazon sau Siemens, și-au creat propriile reglementări interne pentru a gestiona utilizarea A.I. Această schimbare a venit în urma preocupărilor legate de securitatea informațiilor și de acuratețea datelor generate de A.I. Deși Inteligența Artificială este văzută ca un factor important pentru creșterea productivității, multe companii încă ezită să se bazeze complet pe tehnologie.

De exemplu, aproximativ 90% dintre companii sunt preocupate de faptul că utilizarea AI ar putea să le afecteze imaginea de brand, din cauza riscului de a genera informații inexacte sau înșelătoare. De aceea, majoritatea preferă să folosească A.I. pentru a augmenta strategiile de conținut, dar nu pentru a le automatiza în totalitate.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

O să înlocuiască AI-ul angajații din marile companii?

În ciuda temerilor inițiale că AI ar putea înlocui locurile de muncă, angajații au început să vadă tehnologia ca pe un avantaj. Aproape 63% dintre respondenți cred că stăpânirea acestor instrumente devine esențială pentru siguranța locului de muncă, iar 54% spun că sunt mai dispuși să cumpere produse care utilizează AI.

Pe măsură ce tehnologia avansează, atitudinile față de AI evoluează. Companiile încep să înțeleagă mai bine atât beneficiile, cât și riscurile pe care le implică, și devin mai precaute în modul în care o integrează în operațiunile lor zilnice. Deși există o cerere tot mai mare pentru reglementări naționale clare în acest domeniu, multe organizații își iau deja propriile măsuri pentru a gestiona utilizarea AI în mod responsabil.

Citește și