• O tânără povestește cum a fost violată într-o proprietate listată pe Airbnb
  • Airbnb a colaborat cu poliția locală și a găzduit victima într-un hotel
  • Compania a oferit tinerei 7 milioane de dolari ca să nu îi dea în judecată și să nu le strice imaginea

O tânără din Australia, care a preferat să rămână anonimă, povestește cum a fost violată într-o proprietate listată pe Airbnb, iar compania i-a oferit 7 milioane de dolari pentru a nu-i blama și a nu-i da în judecată, relatează Bloomberg.

Întâmplarea a avut loc în New York, Statele Unite, chiar în noaptea dintre 31 decembrie 2015 și 1 ianuarie 2016. Tânăra în cauză a călătorit din Australia, împreună cu alți prieteni, pentru a petrece revelionul departe de casă și au închiriat proprietatea prin intermediul Airbnb.

Ea a fost singura care s-a întors mai devreme de la club, la puțin timp după miezul nopții. Junior Lee, cel care le închiriase proprietatea, se ascunsese în baie după ce grupul a plecat din casă. Când fata a intrat în casă, a amenințat-o cu un cuțit și a violat-o.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE

Airbnb a colaborat cu poliția locală și a găzduit victima într-un hotel. Mai mult de atât, s-a oferit chiar să plătească pentru transportul mamei acesteia. În același timp, i-a oferit tinerei nu mai puțin de 7 milioane de dolari pentru a nu da în judecată compania și a nu strica imaginea acesteia.

Totuși, de 6 ani, măsurile de securitate ale Airbnb s-au schimbat foarte puțin – compania oferă mici reduceri de comision proprietarilor care folosesc încuietoare de tipul smart lock sau detectoare de zgomot.