• Acțiunea sindicală a perturbat activitatea de rafinare și livrare, iar la stațiile de carburanți din regiunea pariziană s-au format cozi lungi.
  • Șoferii încercau să facă plinul înainte ca mai multe pompe să se epuizeze.

O treime din benzinăriile din Franța au rămas luni fără unul sau mai multe tipuri de carburanți, în timp ce grevele continuă pentru a 13-a zi, potrivit Ministerului Energiei din această țară.

Penuria de la pompele de benzină din țară a fost afectată de grevele care au loc la rafinăriile și depozitele de carburanți ale TotalEnergies și Esso-ExxonMobil. Acțiunea sindicală a perturbat rafinarea și livrarea și are loc în contextul în care lucrătorii din întreaga Europă cer salarii mai mari pentru a face față inflației în creștere și crizei costului vieții.

Președintele francez Emmanuel Macron, al cărui guvern se află sub o presiune tot mai mare pentru a acționa pe măsură ce greva se prelungește și tot mai multe stații de alimentare rămân fără anumite produse, a cerut o încetare rapidă a crizei.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În timpul unei vizite în Mayenne, în vestul Franței, Macron a declarat: Negocierile sunt în curs de desfășurare și sunt pe drumul cel bun… Sper că în următoarele ore, cât mai curând, acest lucru poate fi rezolvat. Blocarea nu este o modalitate de a negocia”.

Cozi lungi s-au format la stațiile de carburanți din regiunea pariziană, în timp ce șoferii încercau să facă plinul înainte ca mai multe pompe să rămână fără combustibil. De-a lungul a aproximativ două săptămâni de acțiuni sindicale, producția internă de carburanți din Franța a scăzut cu peste 60%, tensionând nervii în întreaga țară, pe măsură ce cozile de așteptare cresc și proviziile s-au epuizat.