Noi am cerut ca această bornă de 1 iunie, în ceea ce priveşte deschiderea operatorilor economici, să fie adusă mult mai aproape, pentru că nu putem vorbi de o susţinere a mediului de afaceri dacă nu deschidem economia. Asta i-am cerut primului-ministru şi ne-a promis că analizează acest lucru”, a declarat Florin Jianu.

Acesta crede că restaurantele şi hotelurile ar trebui redeschide imediat după Paşte: „În opinia noastră ar trebui deja după Paşte să se deschidă restaurantele, hotelurile, aceste sectoare care sunt închise şi fiecare operator economic să poată să spună <dacă te-ai vaccinat putem să avem un grad de deschidere de chiar 100%, dacă toţi sunt vaccinaţi>. Rămâne la latitudinea fiecărui operator, dar nu poţi să pui condiţii de a primi sau a nu primi, însă aici e interesul tuturor şi al consumatorilor, dar şi al operatorilor economici”, a mai spus Jianu.

Acesta a spus că vaccinarea angajaţilor din Horeca „poate să înceapă” şi că premierul a cerut şi implicarea mediului de afaceri în acest demers.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT