• Parlamentarul din Wolverhampton South a susținut că laburiștii au un „plan de creștere a economiei, cu o strategie industrială modernă care lucrează în parteneriat cu întreprinderile și un plan de prosperitate verde care creează locuri de muncă bune”.
  • Organismul a evidențiat lipsa acută de forță de muncă după Brexit și faptul că lucrătorii au ales să se pensioneze în timpul pandemiei COVID-19.
  • Raportul a venit în contextul în care Ofgem a cerut celor 17 furnizori britanici de energie să îmbunătățească modul în care sprijină clienții vulnerabili.

LABOUR a criticat astăzi „12 ani de eșecuri conservatoare în ceea ce privește energia și securitatea economică”, după ce a avertizat că deficitul de muncitori și sprijinul energetic „neorientat” vor duce la o contracție a economiei britanice mai mare decât a oricărei alte națiuni din G7. Cele mai recente previziuni ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) sugerează că economia se va contracta cu 0,4% anul viitor și va crește cu doar 0,2% în 2024.

Germania este singura altă țară din cel mai bogat grup de națiuni care va suferi o lovitură la nivelul produsului intern brut anul viitor, cu un declin de 0,3%, potrivit unui raport al organizației interguvernamentale. Organismul a evidențiat lipsa acută de forță de muncă după Brexit și faptul că lucrătorii au ales să se pensioneze în timpul pandemiei COVID-19.

De asemenea, a criticat o măsură a miniștrilor conservatori de a plafona facturile medii anuale la energie la un nivel record de 2.500 de lire sterline până în martie, susținând că asistența ar fi trebuit să fie mai restrânsă. Sindicatele au avertizat că eșecul guvernului de a investi în izolarea locuințelor, în stocarea gazului și în energia regenerabilă i-a lăsat pe lucrătorii din Marea Britanie expuși la impactul devastator al șocurilor internaționale, cum ar fi războiul din Ucraina.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Raportul OCDE

Raportul OCDE a declarat: „În raportul OCDE: Garanția nețintită a prețurilor la energie va crește presiunea asupra inflației deja ridicate pe termen scurt, ceea ce va necesita o mai mare înăsprire a politicii monetare și va crește costurile serviciului datoriei.

„O mai bună direcționare a măsurilor de atenuare a impactului prețurilor ridicate la energie ar reduce costul bugetar, ar păstra mai bine stimulentele pentru economisirea energiei și ar reduce presiunea asupra cererii într-o perioadă de inflație ridicată” – un cod pentru menținerea prețurilor și mai ridicate în încercarea de a forța reducerea consumului de energie.

Purtătorul de cuvânt oficial al prim-ministrului Rishi Sunak a dat vina pe „provocările care afectează diferite țări în momente ușor diferite” și a declarat că sprijinul din aprilie anul viitor, când plafonul va crește la 3.000 de lire sterline, va fi mai „țintit”.

Dar secretarul șef din umbră al Trezoreriei, Pat McFadden, a avertizat asupra unei „bucle de condamnare a conservatorilor”, spunând că cifrele sunt „încă o dovadă a 12 ani de eșec economic”.

„Anul viitor vom avea cea mai mică creștere din G20, cu excepția Rusiei, și se preconizează că vom fi singura economie din OCDE care va fi mai mică în 2024 decât era în 2019. Aceasta este bucla de condamnare a conservatorilor – o spirală de creștere scăzută care duce la taxe mai mari, investiții mai mici, salarii reduse și servicii publice slabe. Și nu au niciun plan pentru a ne scoate din ea.”

Parlamentarul din Wolverhampton South a susținut că laburiștii au un „plan de creștere a economiei, cu o strategie industrială modernă care lucrează în parteneriat cu întreprinderile și un plan de prosperitate verde care creează locuri de muncă bune”.