• 70% din mingile de fotbal de pe pământ se fabrică în Pakistan.
  • Mingile ajung să coste și peste 100 de euro – peste salariul câștigat de majoritatea muncitorilor.
  • Mohammad Masqood, muncitor: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori. Apoi verificăm dacă nu s-a spart.

Îți poți imagina că 70% din mingile de fotbal de pe pământ se fabrică într-un singur oraș? E în Pakistan. Pandemia a închis terenurile de fotbal, iar multe dintre afaceri cad.

În anul ultimului mondial, 2018, aici s-au fabricat 37 de milioane de mingi. Orașul Sialkot e puțin mai mare decât Clujul. Are 650.000 de locuitori, iar 60.000 dintre ei lucrează la cele peste o mie de fabrici. Faima lor a ajuns în întreaga lume și mingile ajung să coste și peste 100 de euro – peste salariul câștigat de majoritatea muncitorilor. Ei se mulțumesc și cu atât, doar să se termine odată pandemia COVID.

Mohammad Masqood, muncitor: „Șutăm” fiecare minge de peste 2.000 de ori. Apoi verificăm dacă nu s-a spart. Ceara e încă la loc, iar mingea nu și-a pierdut forma.

Wassem Shahbaz Lodhi, acționar Bola Gema Pakistan: „Această industrie există aici de aproximativ un secol. Ăsta e motivul pentru care am ajuns la perfecțiune. Mingile noastre sunt de înaltă calitate și licențiate FIFA. Cele mai multe sunt exportate în Germania, Spania, Olanda și Belgia.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ