• Clădirile de birouri se transformă acum în ansambluri rezidenţiale.
  • Apartamentele sunt mai profitabile decât birourile în această perioadă.
  • O clădire din Bucureşti, transformată în doar câteva luni în bloc de locuințe.
  • Dezvoltatorul a vândut aproape toate apartamentele.
  • Prețurile încep de la 2.000 euro / metru pătrat.

Pandemia a adus vânt de schimbare pentru proprietarii marilor clădiri de birouri. Cele mai multe companii au fost obligate de virus să treacă la regimul de work from home – angajații au trecut pe zoom, iar birourile au rămas goale.

Ca să n-ajungă la faliment, unii dintre ei au găsit o soluție inedită. Au remodelat fostele birouri în apartamente cochete.

Este și exemplul unei clădiri din București. Construcția a fost transformată în timp record în spațiu de locuit. Zona bună a urcat prețul metrului pătrat la 2.000 de euro.

Recomandări

400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
ÎȚI INTRĂ LA SUFLET
APPLE, ÎN DISCUȚII CU OPENAI

Doar o treime din cei 300 de mii de români lucrau în clădiri de birouri înaintea pandemiei mai merg acum fizic la locul de muncă!

„Când am desenat clădirea a fost gândită cu o parte de faţadă cortină, gândită pentru o clădire de birouri şi cu o parte de balcoane specifice blocurilor de locuinţe. În ideea că, în timp, nu ştim cum evoluează lucrurile…În primă fază am folosit-o ca birouri…”, a spus George Visan, agent vânzări.

„Am plecat de la un open space, care a fost folosit ca birouri, am păstrat practic doar structura. Structura şi faţada. Din numărul total de 40 de unităţi locative, mai sunt deschise spre vânzare unsprezece.” a mai adăugat el.