• Papa Francisc către FMI: Redresarea este un bun comun universal
  • Papa Francisc: Trebuie să recunoaștem că piețele financiare nu se guvernează singure
  • Papa Francisc: Este urgentă nevoie de un plan global de redresare

Papa susține o „redresare economică și socială”. A spus acest lucru într-o scrisoare adresată Fondului Monetar Internațional. Papa spune că „redresarea” înseamnă a găsi soluții noi, mai incluzive și mai durabile pentru a sprijini economia reală.

El pune mare accent pe faptul că redresarea nu poate avea loc prin revenirea la un model inegal și nesustenabil de viață economică. Iar faptul că există o minoritate a populației lumii care deține jumătate din bogăția acesteia, este o problemă. Papa mai scoate în evidență scopul oricărei activități econimice și anume: binele comun universal. Prin asta el îndeamnă oamenii să gândească și să acționeze în termeni de comunitate.

Papa spune că nimeni nu se poate salva de unul singur

Pandemia ne-a reamintit că nu suntem singuri și că trebuie să acționăm în unitate. Papa spune că e nevoie urgentă de un plan global care sa poată crea noi instituții sau să le regenereze pe cele existente. El spune că e timpul ca națiunile cele mai sărace să participe direct la procesul decizional și să le fie facilitat accesul pe piața internațională.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ

Papa Francisc speră ca întâlnirile celor de la Fondul Monetar Internațional să aducă un viitor incluziv și durabil. Un viitor în care finanțele sunt în slujba binelui comun și unde casa noastră este îngrijită bine.