• Restaurantele ar putea funcționa în weekend cu o capacitate de 30%
  • Rata de infectare a scăzut sub 3 persoane infectate la o mie de locuitori, în București
  • În 2020, Daniel Mischie a pierdut aproape 20 de milioane de euro

Rău cu rău, dar mai rău fără rău. Patronii de restaurante se bucură că vor putea funcționa măcar cu o capacitate de 30%. Nici nu se gândesc deocamdată la profit, ci la supraviețuire.

Daniel Mischie spune că pierderile nu mai pot fi recuperate. Și, cel mai important, nici angajații. A pierdut în jur de o mie.

„În anul 2019, în vara lui 2019 grupul nostru de restaurante a avut 1620 de angajați într-o lună de vârf. Astăzi, în cadrul grupului mai activează 650 de oameni. În momentul în care încasările sunt doar, presupunem 30%, având în vedere numărul de locuri, atunci evident, profitabilitatea nici nu poate fi vorba de ea.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Grupul nostru de restaurante a înregistrat pierderi aproape de 20 de milioane de euro. Din păcate, aceste pierderi nu vor putea fi acoperite niciodată”.

De aceeași părere este și Cătălin Mahu, proprietar de restaurant: „Nu poți să ai cheltuieli de 100%: personal, chirii, utilități și tu să încasezi pe 30% și să vrei să-ți recuperezi pierderile. Eu nu cred că strict pe o balanță contabilă cee ace se va întâmpla în anul acesta 2021 va acoperi ceea ce s-a pierdut în 2020”.

Industria HoReCa a pierdut în 2020 peste 80% din cifra de afaceri, dar și jumătate din angajați. Patronii din Capitală pot să-și redeschidă restaurantele, cel mai probabil din weekend, cu o capacitate de 30%, dar, să nu uităm, cheltuielile sunt de 100%.