• Istoria automobilelor poate fi scrisă din multe motive, iar Peel P50 și-a înscris acum numele în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mică mașină din lume.
  • Peel P50 este un vehicul cu o istorie îndelungată care poate fi asamblat acum la domiciliu.
  • Compania a readus mașina la viață, oferindu-i mai multe tipuri de caroserie, cu diferite tipuri de motoare

Modelul englezesc, Peel P50, cu versiuni cu combustie și electrice, este vândut ca întreg sau în părți: procesul de construcție durează 50 de ore, relatează Motor El Pais.

Istoria automobilelor poate fi scrisă din multe motive, iar Peel P50 și-a înscris acum numele în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cea mai mică mașină din lume. Un vehicul cu o istorie îndelungată care poate fi asamblat acum la domiciliu.

Istoria sa datează din 1962, când Cyril Cannel a decis să creeze o mașină agilă care să-i permită să se deplaseze prin trafic pentru a evita ambuteiajele. Pentru a realiza acest lucru a trebuit să creeze cea mai mică mașină posibilă, lucru pe care l-a dus la extrem: are 1,37 metri lungime, 1,04 metri lățime și 1,2 metri înălțime.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Acest lucru face ca un BMW Isetta, care este deja destul de mic, să pară și mai mare pe lângă el. Iar cu o greutate de numai 105 kilograme, este ușor de transportat, putând fi trasă ca o valiză pe roți.

Designul modelului Peel P50

Aspectul modelului Peel P50 este destul de distinctiv, cu o configurație pe trei roți, un far frontal circular, un ștergător de parbriz montat pe acoperiș și un spate complet drept. Astfel, se maximizează, pe cât posibil, spațiul interior.

În realitate, nu a fost un model foarte popular la vremea sa, fiind produs în doar 50 de exemplare (alte variante, cum ar fi Trident, au produs la fel de multe). Astăzi, însă, compania a readus mașina la viață, oferindu-i mai multe tipuri de caroserie, cu diferite tipuri de motoare și chiar o versiune pentru asamblare la domiciliu.