• Tesla a semnat un acord cu compania coreeană L&F Co pentru a furniza catozi cu conținut ridicat de nichel.
  • Constructorul auto urmărește să își sporească producția proprie cu celule 4680 de la LG Energy Solution din Coreea și Panasonic din Japonia.
  • Tesla a apelat la Ningbo Ronbay New Energy și Suzhou Dongshan Precision Manufacturing din China.

Este o perioadă de criză la Tesla, unde Elon Musk încearcă să producă baterii mai bune și mai ieftine.
Producătorul de vehicule electrice recrutează furnizori de materiale chinezi și coreeni pentru a ajuta la reducerea costurilor și la creșterea energiei celor mai noi celule de baterii, chiar și în timp ce compania se luptă cu probleme de performanță și de producție legate de baterii care au contribuit la întârzierea lansării futuristului său Cybertruck, potrivit unor persoane familiare cu planurile.

Tesla a apelat la Ningbo Ronbay New Energy și Suzhou Dongshan Precision Manufacturing din China pentru a ajuta la reducerea costurilor materialelor în timp ce își intensifică producția de celule de baterie 4680 în Statele Unite, potrivit surselor, care au cerut să nu fie menționate. Detaliile acestor acorduri nu au fost raportate anterior.

Dacă Tesla va reuși să rezolve problemele de performanță și de procesare și să își atingă obiectivele ambițioase de producție, bateria 4680 ar putea fi, în cele din urmă, mai degrabă pivotul – decât punctul de înec – în visul directorului general Musk de a construi 20 de milioane de vehicule anual până în 2030. Nici Tesla, nici Musk nu au putut fi contactați pentru comentarii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ca parte a eforturilor sale, Tesla a semnat, de asemenea, un acord cu compania coreeană L&F Co pentru a furniza catozi cu conținut ridicat de nichel care ar putea crește densitatea energetică a celulelor sale 4680, a declarat una dintre surse.

Constructorul auto urmărește să își sporească producția proprie cu celule 4680 de la LG Energy Solution din Coreea și Panasonic din Japonia – o poliță de asigurare pentru a asigura producția viitoare de vehicule electrice, au declarat două dintre surse. Se așteaptă ca LG și Panasonic să furnizeze celule pentru Cybertruck, a declarat una dintre surse.