Peste 363.000 de vehicule Tesla, rechemate în service. Ce defecțiune s-a descoperit

Tesla Inc. recheamă în service 362.758 de vehicule din cauza unui risc de accident asociat cu așa-numitul software Full Self-Driving Beta, potrivit Bloomberg.

Sistemul „poate permite vehiculului să acționeze în mod nesigur în jurul intersecțiilor” , inclusiv să se deplaseze direct într-o intersecție de pe o bandă de viraj și să treacă prin semafoare cu galben constant, potrivit unui dosar depus joi. Se așteaptă ca Tesla să remedieze problema printr-o actualizare de software over-the-air până la 15 aprilie, a declarat Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA.

Erorile sistemului ar putea crește riscul unei coliziuni dacă șoferul nu intervine” , a precizat NHTSA.

Rechemarea include ,,anumite vehicule Model S, Model X 2016-2023, Model 3 2017-2023 și Model Y 2020-2023 echipate cu software-ul Full Self-Driving Beta (FSD Beta) sau în curs de instalare” , potrivit producătorului de automobile electrice al lui Elon Musk.

Acțiunile au devenit negative după anunțul de rechemare, scăzând cu 1,1% la ora 12:59 la New York.

Agenția a declarat că a notificat Tesla pentru prima dată pe 25 ianuarie că a identificat potențiale îngrijorări legate de anumite caracteristici operaționale ale FSD Beta în patru medii specifice de drumuri” și a solicitat producătorului auto să depună o rechemare în service.

Exit mobile version