Peste 50% din companiile din Anglia au trecut la săptămâna de lucru de 4 zile. Ce efecte are asupra angajaților

La un an de la încheierea celui mai mare test din lume privind săptămâna de lucru de patru zile, marea majoritate a companiilor care au luat parte continuă să le permită angajaților lor să lucreze o săptămână mai scurtă, iar mai mult de jumătate au făcut această schimbare permanentă, scrie CNN.

Timp de şase luni în perioada iunie-decembrie 2022, angajaţii a 61 de organizaţii din Marea Britanie au muncit 80% din programul obiş­nuit, pentru aceleaşi salarii, angajân­du-se în schimb să-şi efectueze 100% din sarcinile de muncă.

Cel puţin 89% din firmele res­pec­tive păstraseră politica, iar cel pu­ţin 51% făcuseră trecerea la săptă­mâ­na de lucru de patru zile perma­nent la finalul anului 2023, relevă un raport publicat de unii din organi­zatorii experimentului.

Efectele săptămânii mai scurte de lucru s-au dovedit a fi benefice pen­tru angajaţi şi companii într-un procent covârşitor, se arată în raportul publicat de Autonomy.

La finalul experimentului, anga­ja­ţii au raportat că se bucură de o să­nătate fizică şi mintală îmbunătăţită, un echilibru mai bun între muncă şi viaţă şi o satisfacţie mai mare legată de viaţă în general.

Citește și

Exit mobile version