• Vânzările Pfizer au crescut de peste două ori în al patrulea trimestru al anului trecut, datorită cererii ridicate apărute pentru vaccinul Covid-19, dezvoltat împreună cu BioNTech.
  • Pfizer a declarat că se așteaptă la vânzări de 32 miliarde de dolari în acest an de la Comirnaty, noul vaccin împotriva variantei Omicron.
  • Compania a dezvoltat și o pastilă antivirală, numită Paxlovid, care poate fi utilizată pentru a trata la domiciliu pacienții cu Covid-19, înainte ca ei să se îmbolnăvească grav.

Vânzările Pfizer au crescut de peste două ori, în ultimul trimestru al anului trecut, datorită cererii puternice pentru vaccinul Covid-19. Compania a raportat un venit net de 3,4 miliarde de dolari, fapt care a depășit previziunile analiștilor.

Producătorul de medicamente a declarat că a înregistrat, anul trecut, venituri de 23,8 miliarde de dolari, în ciuda așteptările Wall Street, de 24,1 miliarde de dolari. Mai mult de jumătate din vânzările totale ale Pfizer, 13,9 miliarde de dolari, au provenit de la unitatea sa de vaccinuri.

De asemenea, compania a raportat un venit net de 3,4 miliarde de dolari, fapt care a depășit previziunile analiștilor. Pfizer a declarat că se așteaptă la vânzări de 32 miliarde de dolari în acest an de la Comirnaty, vaccinul Covid. Totuși, această cifră a fost sub așteptările Wall Street de aproape 34 miliarde de dolari.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM
FORȚA DE REACȚIE NATO POATE INTRA ÎN ROMÂNIA

Acțiunile Pfizer au scăzut însă cu 5%, în urma acestei știri și cu aproximativ 15% până acum, în acest an. În același timp, și acțiunile partenerului de vaccinuri al Pfizer, BioNTech (BNTX), au scăzut cu mai mult de 3% la începutul tranzacțiilor. Acțiunile producătorilor rivali de vaccinuri Moderna (MRNA) și Novavax (NVAX) au fost, de asemenea, mai mici, marți. Johnson & Johnson (JNJ) și AstraZeneca (AZN) au rămas stabile, informează CNN Business.

Pfizer, împreună cu BioNTech, au depus la începutul acestei luni la Administrația americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) o cerere de autorizare pentru utilizarea de urgență a vaccinului său Covid-19 pentru copiii cu vârsta sub cinci ani. Pfizer a dezvoltat, de asemenea, o pastilă antivirală, numită Paxlovid, care poate fi utilizată pentru a trata la domiciliu pacienții cu Covid-19, înainte ca aceștia să se îmbolnăvească grav. FDA a aprobat Paxlovid în luna decembrie. Pfizer a declarat marți că se așteaptă să genereze vânzări de 22 de miliarde de dolari din Paxlovid în 2022. Analiștii se așteptau la venituri de aproape 23 de miliarde de dolari.

În primele zile ale pandemiei Covid-19, ne-am angajat să folosim toate resursele și expertiza pe care le aveam la dispoziție pentru a ajuta la protejarea populațiilor la nivel global împotriva acestui virus mortal, precum și pentru a oferi tratamente care să ajute la evitarea celor mai grave rezultate atunci când apar infecții. Acum, la mai puțin de doi ani de când ne-am luat acest angajament, suntem mândri să spunem că am livrat atât primul vaccin autorizat de FDA împotriva Covid-19 (cu partenerul nostru, BioNTech), cât și primul tratament oral autorizat de FDA pentru Covid-19.„, a declarat directorul general al Pfizer, Albert Bourla, în comunicatul privind rezultatele.

Pfizer continuă să dezvolte și alte medicamente. Compania a anunțat în decembrie achiziția, în valoare de aproape 7 miliarde de dolari, a companiei Arena Pharmaceuticals (ARNA), o companie care dezvoltă medicamente pentru tratarea bolilor imuno-inflamatorii. Această tranzacție a avut loc la doar o lună după ce Pfizer a finalizat achiziția de peste 2 miliarde de dolari a producătorului de medicamente pentru cancer Trillium Therapeutics.