• eJobs: Peste 20.000 de joburi noi au fost postate de la începutul anului
  • Numărul aplicărilor ajunge la 1,2 milioane
  • În ianuarie, cel mai activ a fost segmentul entry level
  • Interesul românilor pentru munca în străinătate a scăzut, pe fondul pandemiei

Angajatorii români au început anul în forţă. Așa că piața muncii se apropie din nou de nivelul dinaintea pandemiei. Au scos peste 20.000 de noi locuri de muncă în doar trei săptămâni lucrătoare, arată datele platformei de recrutare online eJobs.

Florin Dobrescu este proprietarul unei companii de construcții din Craiova. Spune că în pandemie firma lui s-a descurcat bine. A obținut contracte de peste 400 de milioane de lei. Și a făcut zeci de angajări. În urmă cu două săptămâni, a semnat un contract în valoare de peste 72 de milioane de lei.

Florin Dobrescu, proprietar firmă de construcții: „De lucru avem. Chiar avem. Fiind o firmă serioasă chiar am angajat anul acesta undeva la o sută, o sută și ceva de persoane. Mărim efectivele, recrutăm în permanență personal care știe ce vrea să facă. (…) Mâine, dacă am avea 200, 200 angajăm.(…) Marea majoritate aleg să se ducă afară, cu toate că nu înțeleg că salariul din România a ajuns să depășească 1500-2000 de euro, în domeniul nostru. Bani plătibili în mână.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Cele mai multe oportunităţi au venit din partea angajatorilor din retail. Acolo, peste 4.300 de locuri de muncă au fost postate luna aceasta. Al doilea cel mai activ domeniu este cel de prestări servici, urmat de IT / Telecom, call-center, industria alimentară, producţie şi bine-nțeles construcţii.