• Eliminarea facilităților fiscale pentru IT, construcții și agricultură nu va fi „una brutală, să se strice activitatea”, spune premierul Marcel Ciolacu.
  • Marcel Ciolacu: Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social.
  • Premierul anunță că programul Start-up Nation va continua.

Eliminarea facilităților fiscale nu va fi „una brutală, să se strice activitatea”, spune premierul Marcel Ciolacu. El afirmă că excepțiile vor fi scoase gradual. România are trei sectoare în care angajații au anumite facilități fiscale: IT, construcții și agricultură.

„Avem programe în desfășurare, start-up-uri, încercăm să le dăm o latură și pentru românii care sunt plecați în străinătate să aibă acces la această platformă, poate revin în România. Toate aceste programe continuă. Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poți să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, dar să rezolvăm problemele, primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educație, infrastructură. Deci, undeva nu funcționează. Și Comisia a spus, înțeleg, haideți să vedem unde gradual scoatem aceste excepții. Dar discuția și scoaterea excepțiilor nu este una brutală, care să se strice activitatea”, spune Marcel Ciolacu.

Premierul afirmă că „nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează”.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

„Totuși, HORECA, microîntreprinderile, revenim și după o perioadă de pandemie când ele au fost susținute cu bani de la buget ca să depășească acel un an și jumătate în care nu au mai avut activitate. Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă. Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este președintele la Garantare, deci președintele de la IMM-uri este și la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaște și și-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, încheie Ciolacu.

România are trei sectoare în care angajații au anumite facilități fiscale: IT, construcții și agricultură. Executivul ia în calcul eliminarea facilităților fiscale pentru aceste categorii.

Citește și

Caniculă în București, până duminică. Cod galben de ploi în 3 județe din țară

Șeful biroului lui Stoltenberg spune că Ucraina poate intra în NATO, dacă cedează teritorii Rusiei/ Sergiu Mișcoiu: Nu pare deloc posibil, în momentul de față, ca una dintre cele două părți se iasă învingătoare

VIDEO – Război la granița României. Porturile Izmail și Reni au fost atacate cu drone în cursul nopții. Luminița Odobescu condamnă atacul