• Cu doar 50 de lei poți deveni acţionar indirect la Microsoft, Amazon sau Banca Transilvania
  • Fondurile de acţiuni sunt perfecte pentru cei care nu au timpul necesar unor investiţii pe cont propriu

Cu numai 50 de lei oricine poate deveni acţionar indirect la companii precum Microsoft, Amazon, Banca Transilvania şi nu numai, scrie Ziarul Financiar.

Practic, 50 de lei este suma minimă de subscriere pe care o practică un administrator de fonduri mutuale din România.

Românul ia expunere la unul dintre cele mai mari companii de pe Wall Street, Microsoft, Amazon, Visa, Master Card, dar şi la unele dintre cele mai mari societăţi din România. Iată, vorbim aici de Banca Transilvania, Petrom, în funcţie de investiţiile pe care administratorul alege să le aibă în portofoliu. Cu 50 de lei românul poate deveni acţionar indirect, chiar şi la 30 de companii. De exemplu, evident, fiind şi comisionat în funcţie de subscrierile pe care acesta le va face pe parcurs. De exemplu, acest român alege să se îndrepte către un administrator de fonduri, să-i dea banii, care la rândul său, pentru comision, să-i administreze investiţia, iar atunci când românul decide, să poată să-şi marcheze profitul prin lichidarea acestor unităţi de fond”, spune Liviu Popescu, editor la Ziarul Financiar.

Recomandări

DEIF, ȚINȚA UNUI ATAC ÎN GAZA
JO24 DAU PESTE CAP ZIUA NAȚIONALĂ A FRANȚEI
DUA LIPA ÎȘI VINDE BILETELE ÎN 5 MINUTE
CUM AFECTEAZĂ CANICULA ECONOMIA?
RUSIA RĂMÂNE FĂRĂ MILITARI
NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE

Fondurile de acţiuni sunt destinate românilor care nu au timpul necesar, dar nici cunoştinţele necesare pentru a investi pe cont propriu pe piaţa de capital, spun specialiştii.