• Ether a ajuns la un nou nivel record: 3,474 dolari
  • Interesul instituțional pentru criptomonede ajută la aceste creșteri
  • De la începutul anului, Ether are o creștere de 360%

Criptomonedele rămân în atenția ta. Ether, criptomoneda care rivalizează Bitcoin, a atins un nou nivel record: 3.474 de dolari. Astfel, de la începutul anului și până acum, are o creștere de 360%.

Care este motivul pentru care criptomonedele cresc atât de mult?

Unul dintre motive este interesul instituțional ridicat, potrivit Business Insider. Să nu uităm, Tesla, spre exemplu, a cumpărat 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin până acum. Nigel Green, expert în cripto și CEO-ul firmei de consultanță financiară deVere Group, spune despre Ether că în curând ar putea atinge chiar 5.000 de dolari.

„Ether este unul dintre principalii beneficiari ai exploziei pieţei cripto. Impulsul s-ar putea extinde pe termen scurt şi cred că Ether ar putea atinge 5.000 de dolari în termen de şapte zile”, a spus Nigel Green.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

De unde a început totul? Când a apărut?

Unul dintre fondatorii Ethereum este român – Mihai Alisie. În 2011, în vremea când era proaspăt absolvent al Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și avea doar 24 de ani, acesta a aflat de Bitcoin. Împreună cu un rus, dezvoltator software în vârstă de 17 ani, Vitalik Buterin, cei doi aveau să fondeze proiectul Ethereum. În 2012 au lansat prima revistă despre criptomonede: Bitcoin Magazine. În 2013 încep să vorbească pentru prima oară despre proiect, iar în 2014 era lansat, potrivit ZF.

„Când am întâlnit conceptul de Bitcoin mi s-a părut o pierdere de timp să stai să te joci când tehnologia asta cu atât de mult potenţial este acolo”, a spus el în 2019 pentru Business Magazin. El își amintea că a dat de acest concept în timp ce voia să afle dacă pokerul ține de noroc sau de abilități.