• Să ai o dizabilitate şi să îţi cauţi un loc de muncă în România poate fi o adevărată provocare
  • Lucian Butnaru are probleme de vedere şi a simţit pe pielea lui acest lucru
  • După ce a terminat masteratul şi-a căutat luni de zile un job

Abia după ce a spus că va lucra pe gratis, a fost acceptat. Sătul de astfel de prejudecăţi, la 27 de ani şi-a luat inima în dinţi şi a deschis la Cluj prima cafenea socială din oraş unde 80 % dintre angajaţi sunt persoane cu diferite deficienţe.

„Eu auzeam că-i criză de personal, am zis că e floare la ureche, mă angajez una-două. Din februarie, nu am lucrat. Abia în iunie am început activitatea într-o cafenea, când am zis că vin să lucrez pe gratis. O lună am lucrat gratuit. Prin această cafenea, îmi doresc foarte mult să arăt comunităţii că oamenii cu dizabilităţi pot face mult mai multe lucruri şi de calitate“, a povestit Lucian Butnaru, managerul localului Cofeels.

Pentru Lucian, lucrează şi Mihai Arsenie, un tânăr cu Sindromul Down. Este extrem de încântat de jobul lui şi face totul cu pasiune, iar clienţii simt asta.

Recomandări

CIOLACU: „RO ESTE INSTABILĂ”
INTERSTELLAR ARE SUCCES
BITCOIN INTRĂ ÎN LUX
DAC-AȘ FI PREȘEDINTE...
CE URMĂREȘTE RUSIA?
NOI AUDIERI LA TIKTOK

„Îmi place cum am aranjat aici locul. Este un deschizător de drumuri. Eu mai mult încasez produsele pentru clienţi şi din septembrie voi începe să fac şi cafea. Aştept şi mai mulţi clienţi”, a explicat Mihai.

Cafeneaua este chiar în centrul Clujului, iar de cum s-a deschis, clienţii nu au întârziat să apară. În plus, 90% din profitul pe care îl face Lucian este reinvestit în diferite proiecte sociale.

„Mi se pare o idee foarte frumoasă şi mă bucur să văd astfel de iniţiative în Cluj şi chiar sper să aibă succes mult. Îmi propun să mai vin. Mulţumim! Mai venim în weekend! Să aveţi o cifră de afacere considerabilă. Doamne ajuta! Sărut mâna!”, afirmă un client.