• Prețul mașinilor Tesla a crescut în mai pentru a cincea oară în ultimele luni
  • Elon Musk a spus într-un mesaj pe Twitter că majorarea vine „din cauza presiunii majore pe lanțurile de aprovizionare la nivelul întregii industrii”
  • Tesla a majorat prețurile de pornire pentru Model 3 și Model Y

Prețul vehiculelor Tesla crește din cauza presiunilor lanțului de aprovizionare din industria auto, în special în cazul materiilor prime, a declarat Elon Musk luni într-un mesaj pe Twitter, relatează Reuters.

„Prețurile cresc din cauza presiunii majore pe lanțurile de aprovizionare la nivelul întregii industrii. Mai ales în cazul materiilor prime”, a spus Musk într-un tweet. Mesajul miliardarului vine ca răspuns la tweet-ul unui client care se plânge că prețul mașinilor Tesla a crescut și vorbește și despre decizia producătorului auto de a elimina opțiuni ale mașinilor, precum scaunele cu suport.

Elon Musk a explicat că această opțiune a scaunelor a fost eliminată doar din scaunul șoferului și doar pentru Modelul Y. El a menționat că acea funcție nu este aproape niciodată folosită și nu merită costurile. În mai, Tesla majorat pentru a cinea oară în ultimele luni prețurile de pornire pentru Model 3 și Model Y.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

În timpul unei conferințe din aprilie, Elon Musk spunea că, în acea perioadă, compania sa a trecut prin „una dintre cele mai dificile provocări în ceea ce privește lanțul de aprovizionare”, și a făcut referire la criza de cipuri care a afectat numeroși producători de automobile. Cu toate acestea, Musk a precizat că Tesla „a ieșit, în cea mai mare parte, din impas”.