- Prețurile apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au avut o creștere de 14% în luna mai 2024.
- În Cluj, prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi au ajuns la 2.717 euro/mp.
- În Brașov, prețurile medii pentru apartamentele noi și vechi au ajuns la 1980 euro/mp.
Investițiile în imobiliare se simt din ce în ce mai tare în buzunarul tău. Prețurile apartamentelor de vânzare vechi, dar și cele noi, au înregistrat o creștere de 14% în luna mai 2024, comparativ cu luna mai a anului trecut, arată o nouă analiză. Brașov conduce la creșterea prețurilor apartamentelor vechi, în timp ce Sibiu și București sunt orașele cu cea mai mare creștere a prețurilor apartamentelor noi.
Cum ar trebui sa ne comportam în situația asta pentru a investi inteligent? Așteptăm scăderea sau cumpărăm acum, pâna nu urcă prețurile și mai mult?
„În general, mă feresc de predicții, dar cred că o investiție în domeniul imobiliar este bună oricând, atât timp cât avem finanțarea necesară și atât timp cât nu ne întindem mai mult decât ne este plapuma. Cred că putem face o investiție imobiliară pentru nevoia de locuire cât mai repede, pentru că facem investiția pentru noi, pentru confortul nostru și atât timp cây avem o rată a creditului confortabilă sau avem toți banii pentru a achiziționa un imobil, cred că e o perioadă foarte bună. De asemenea, pentru cei ce vor să achiziționeze pentru investiții în scopul închirierii, iarăși, este important câtă finanțare au în momentul de față. Randamentele sunt, în continuare, încă bune în piață, între 5% și 7%”, a explicat Alexandru Ispir, expert în imobiliare, pentru Aleph News.
Unde regăsim cele mai mari costuri?
„Prețurile au crescut un pic mai mult în partea de apartamente cu o cameră, garsoniere sau apartamente de două camere. Acolo avem atât clienții care doresc să cumpere pentru locuire, în scop personal, dar avem și clienții care doresc să investească în scopul închirierii pe termen scurt sau pe termen lung, astfel că, cererea fiind mai mare în partea de garsoniere și două camere, avem și o creștere puțin mai mare”, a adăugat Alexandru Ispir.