• Prețurile apartamentelor vechi cu trei camere din București sar de 100.000 de euro.
  • Este cea mai mare creștere din 2009 încoace, iar față de ianuarie anul trecut, prețurile au urcat cu 7%.
  • Apartamentele vechi vin cu câteva avantaje în comparație cu cele noi.

Prețurile apartamentelor vechi cu trei camere din București sar de 100.000 de euro. Media este de 105.000 euro și se aplică pentru jumătate din cartierele capitalei, conform ZF.

Este cea mai mare creștere din 2009 încoace, iar față de ianuarie anul trecut, prețurile au urcat cu 7%. În Militari, Crângași, Titan și Iancului, prețul acestui tip de apartamente a crescut cu 7000, chiar 8000 de euro într-o singură lună. Cele mai ieftine apartament sunt în cartierele Colentina, Berceni sau 1 Decembrie.

Care sunt avantajele unui apartament vechi, în detrimentul unuia nou:

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Locația

Fie că îți plac plimbările ori nu vrei să depinzi de transportul în comun, un apartament vechi este mai avantajos decât unul nou, cele din urmă find regăsite adesea în locații periferice. Pe termen lung, suma de bani investită pentru renovarea unui apartament vechi s-ar putea amortiza din scăderea costurilor de transport. În același timp, majoritatea școlilor și grădinițelor sunt localizate în zonele centrale.

Izolarea fonică

Izolarea fonică este unul dintre avantajele apartamentelor vechi. Deoarece toți pereții interiori sunt solizi, riscul de a auzi zgomotele vecinilor este mult mai mic față de locatarii din blocurilor noi.

Majoritatea apartamentelor vechi sunt mai spațioase

Pentru a câștiga spațiu, de cele mai multe ori, apartamente noi au spațiul comun compus din bucătărie și living. În schimb, apartamentele vechi sunt mai spațioase decât cele noi, bucătăria fiind compatimentată separat.

Mai mult decât atât, anumite apartamente vechi dispun de mai mult spațiu decât cele noi, fiind perfecte pentru o viitoare familie. Atenție, însă, acest lucru nu este valabil la majoritatea apartamentelor vechi, ci doar la unele.