- Herăstrău rămâne cea mai scumpă zonă din capitală, cu prețuri de 1,662 euro/mp util.
- Prestigiul unei zone joacă un rol esențial în stabilirea valorii sale imobiliare.
- Tipul și calitatea locuințelor influențează direct costurile dintr-o zonă.
- Nivelul socio-economic al rezidenților contribuie la prestigiul și prețul zonei.
- Chiria medie pentru o garsonieră în București este de 350 euro/lună, cu 30 euro sub Cluj.
- Cartierele de lux, precum Primăverii, au înregistrat un preț de închiriere de până la 2.000 de euro/lună.
Cartierele de lux din București, precum Primăverii, Romană și Calea Victoriei, domină topul celor mai scumpe zone din țară. Locuitorii de aici nu doar că nu se simt constrânși de prețurile ridicate, dar adoptă un stil de viață care reflectă succesul și statutul social.
Advertisment
De ce cartierele precum Herăstrău, Primăverii sau Romană rămân atât de dorite, chiar dacă prețurile sunt atât de ridicate?
„Ce face ca un cartier să fie scump? Locația, în primul rând, dar și prestigiul cartierului. Până la urmă, locația ne dă tot. De asemenea, prețul, prestigiul, dar și calitatea locuitorilor unui cartier ne dau mixul rezidențial, cum sunt compuse acele locuințe. Dacă sunt locuințe noi, pentru un cartier scump ele vor fi mari cu terase ample de tip penthouse sau vile și așa mai departe.
Chiar dacă în București avem o medie de sub 2000 euro pe metru pătrat, în cartierele foarte scumpe putem vedea o sumă de peste 3000 euro pe metru pătrat ca preț mediu. Acesta este Herăstrăul. Apoi Aviatorilor, Kiseleff, 2759 euro pe metru pătrat sau zona Dorobanti, tot așa peste 2700 euro pe metru pătrat. Acestea sunt prețuri și de trei ori mai scumpe decât pe cele pe care le întâlnim în cartierele ieftine, cum ar fi Ferentari sau Giurgiu.”, a explicat Daniel Crainic, expert în imobiliare, pentru Aleph News.
Recomandări
Cine sunt, de obicei, cei care își permit să locuiască în astfel de zone? Ce îi motivează să investească aici?
„Nu se caută așa de mult facilități în aceste cartiere, cât se caută mai ales un statut social pe care ți-l dă locuirea într-una asemenea cartier. Acestea le putem avea până la urmă oriunde. Facilități putem avea la fel de bine în orice mediu urban.”, a adăugat Daniel Crainic.
Citește și
- A avut loc o explozie în apropierea ambasadei SUA din Londra. Ce pachet suspect a fost găsit
- VIDEO. Moment inedit la Londra: cea mai înaltă și cea mai scundă femeie din lume s-au întâlnit
- Viktor Orbán îl invită pe Netanyahu în vizită în ciuda mandatului de arestare emis de CPI
Partenerii noștri