• Creșterea a fost susținută de piețele de capital mai stabile, dar riscurile economice rămân mari din cauza tarifelor impuse de SUA.
  • Analiștii avertizează că escaladarea conflictului comercial ar putea afecta cererea de petrol și economia globală.
  • Un raport ING a subliniat că riscurile rămân orientate către scădere

Prețurile petrolului s-au stabilizat marți, dar au rămas aproape de cele mai scăzute niveluri din ultimii patru ani; o posibilă redresare a fost contrabalansată de îngrijorările cauzate de conflictul comercial dintre SUA si China, cele mai mari două economii ale lumii, scrie Reuters.

Contractele futures pentru Brent au crescut cu 66 de cenți, adică 1%, ajungând la 64,87 dolari pe baril, iar contractele pentru țițeiul West Texas Intermediate din SUA au urcat cu 67 de cenți, adică 1,1%, ajungând la 61,37 dolari, la 06:50 GMT.

Deși prețurile petrolului au scăzut cu 14% pentru Brent și 15% pentru WTI după anunțul președintelui SUA, Donald Trump, din 2 aprilie privind „taxele reciproce” pentru toate importurile, prețurile au recăpătat o parte din aceste pierderi într-o revenire susținută de piețele de capital mai stabile, a spus Warren Patterson, șeful strategiei de mărfuri la ING.

Recomandări

RUSIA ÎNCALCĂ ARMISTIȚIUL
SUA ȘI-A PIERDUT ALIATUL
VREA RUSIA PACE?
CHAT WITH „BIBLE CHAT”
LUPTA PENTRU IRAN
TRUMP FACE LEGEA

Un raport ING din marți a subliniat că riscurile rămân orientate către scădere, din cauza amenințării președintelui Trump de a aplica o taxă suplimentară de 50% asupra produselor chinezești, dacă Beijingul nu va ridica tariful de 34% până marți.

Pe 1 aprilie, prețurile petrolului au scăzut cu 2%, din cauza temerilor că noile taxe vamale ale președintelui Trump ar putea duce economiile globale într-o recesiune și ar reduce cererea de energie. Totuși, piețele anticipează o limitare a scăderii prețurilor petrolului.

Citește și