• Mai multe monede vor fi lansate în funcție de cerere, înlocuind monedele de 50p deteriorate sau uzate care poartă portretul reginei Elisabeta.
  • Monedele cu imaginea reginei decedate vor fi acceptate în continuare în magazine.
  • Înainte de decimalizare, era obișnuit ca oamenii să aibă în buzunare monede cu diferite monarhii.

Milioane de monede de 50 de pence cu imaginea regelui Charles al III-lea vor intra în circulație începând de joi prin intermediul oficiilor poștale din întreaga țară. Acestea sunt primele monede produse în masă care poartă imaginea noului rege și vor fi distribuite clienților în rest.

Se estimează că aproximativ 4,9 milioane de monede noi sunt distribuite la oficiile poștale – aproximativ jumătate din numărul total destinat punerii în circulație. Monedele cu imaginea reginei decedate vor fi acceptate în continuare în magazine.

Ziua de astăzi marchează o nouă eră pentru monedele din Marea Britanie, efigia regelui Charles al III-lea apărând pe monedele de 50 de pence aflate în circulație”, a declarat Rebecca Morgan, director al serviciilor pentru colecționari la Monetăria Regală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Anticipăm apariția unei noi generații de colecționari de monede, oamenii urmărindu-și cu atenție restul pentru a încerca să depisteze un nou 50p care să poarte portretul noului nostru rege.” Moneda a fost bătută la Monetăria Regală din Llantrisant, Țara Galilor, folosind o imagine a regelui realizată pe parcursul a luni de zile de sculptorul Martin Jennings.

Acesta a folosit fotografii ale regelui Charles la împlinirea a 70 de ani pentru a crea o asemănare a monarhului, în ceea ce reprezintă cea mai mică lucrare pe care a trebuit să o realizeze vreodată. El a descris producția și distribuția acesteia ca fiind o experiență cu totul remarcabilă”.

Primul lot de monede va fi dat în rest clienților care cumpără ceva în oficiile poștale – lucru pe care directorul său executiv Nick Read îl descrie ca fiind o onoare extraordinară”.

Luna decembrie este cea mai aglomerată perioadă a anului, așa că moneda va intra în rețeaua noastră în mod progresiv”, a declarat acesta. Dacă nu primiți noua monedă de 50 de pence în rest la prima dumneavoastră vizită la un oficiu poștal, este foarte posibil să o primiți în rest la o vizită ulterioară, așa că fiți atenți”.

Mai multe monede vor fi lansate în funcție de cerere, înlocuind monedele de 50p deteriorate sau uzate care poartă portretul reginei Elisabeta. În Marea Britanie circulă aproximativ 27 de miliarde de monede care poartă imaginea regretatei regine, iar acestea pot fi folosite în continuare pentru a plăti. Înainte de decimalizare, era obișnuit ca oamenii să aibă în buzunare monede cu diferite monarhii.