• Primii 50 în topul bogăției au aceeași avere ca a celor mai săraci 165 milioane americani, adică 2.000 miliarde USD
  • Milenialii, adică cei născuți între 1981 și 1996, au doar 4,6% din bogăția Americii, chiar dacă reprezintă forța numărul 1 a pieței de muncă
  • Albii au 83,9% din bogăția Americii

Criza Covid a lărgit prăpastia avuției în America. Bani mulți s-au dus la cei deja bogați, săracii au devenit și mai săraci. Averea celor mai bogați 50 de americani este egală cu cea a celor mai săraci 165 de milioane de americani.

Cifrele avuției în America arată valori colosale și diferențe incredibile. Cei mai bogați 1% din americani, adică circa 3 milioane de oameni, au împreună o avere de 34.000 de miliarde de dolari. Primii 50 în topul bogăției, între care îi găsim pe Mark Zuckerberg, creatorul Facebook, Warren Buffett, sau Bill Gates, fondatorul Microsoft, au o avere de 2.000 de miliarde, exact cât au, cumulat, cei mai săraci 165 de milioane de americani, adica o jumătate de țară.

Milenialii, adică cei născuți între 1981 și 1996, au doar 4,6% din bogăția Americii, chiar dacă reprezintă forța numărul 1 a pieței de muncă, cu 72 de milioane de oameni. Din fiecare 40 de dolari deținuți de Mileniali, 1 este al unui grup de trei persoane – Zuckerberg și Moskovitz, creatorii Facebook, și Walton, moștenitorul Walmart.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Distribuția banilor după culoarea pielii explică tensiunile rasiale. Albii au 83,9% din bogăția Americii, negri doar 4,1%, nivel neschimbat de 30 de ani.