• Glovo vrea să utilizeze, în premieră în România, tehnologie „science-fiction” și să-i înlocuiască pe curieri cu roboți autonomi.
  • Potrivit BizBrașov, dispozitivele ar urma să livreze comenzi în Brașov, în zona Coresi
  • Tehnologia este deja folosită în Statele Unite

Serviciul de curierat Glovo vrea să se extindă la Brașov utilizând o tehnologie a viitorului pe care o folosesc deja în Statele Unite ale Americii mai multe companii care livrează mâncare sau alte bunuri. Potrivit BizBrașov, compania vrea să implementeze în Brașov un proiect de livrare prin intermediul unor vehicule automate de dimensiuni mici (roboți), ce va fi implementat în zona Coresi.

Roboții vor merge cu maximum 15 la oră

Potrivit detaliilor oferite de compania de livrări în documentația transmisă Primăriei Brașov, roboții vor naviga pe trotuare și zone pietonale, traversând pe la trecerea pentru pietoni, urmând să fie asistați manual de la distanță, iar viteza maximă de deplasare 15 km/h. Proiectul ar urma să fie discutat în ședința Comisiei de Circulație de astăzi, care urmează să își dea girul sau să le impună o serie de alte condiții celor de la Glovo, astfel încât operarea roboților să nu creeze probleme de trafic în zonă.

Practic, roboții ar urma să preia produse de la unitățile de alimentație publică din zonă și să le livreze celor care fac comenzi la birourile și blocurile din apropiere.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Dacă ni se va acorda autorizația necesară, începând din această toamnă, vom demara un proiect pilot în Brașov, România, pentru a testa un vehicul de livrare automată, controlat de la distanță, pentru o perioadă de șase luni. Testul se va concentra pe livrarea de alimente ușoare, pe distanțe scurte. În cadrul Glovo, credem în testarea tehnologiilor inovatoare care au potențialul de a satisface nevoile actuale și viitoare de livrare la domiciliu. Curierii Glovo sunt esențiali pentru afacerea noastră, iar explorarea utilizării vehiculelor la distanță reprezintă o oportunitate de a crește eficiența livrărilor pe distanțe scurte, nu de a înlocui curierii”, au precizat reprezentanții Glovo.