• Producția de smartphone-uri iPhone 13 a scăzut cu 20% față de planurile anterioare în septembrie și octombrie, a anunțat miercuri Nikkei.
  • Producția a fost întreruptă din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare, a restricțiilor privind utilziarea energiei și din cauza lipsei de cipuri.

Trimestrul de sărbători este unul dintre cele mai aglomerate pentru companie, deoarece mulți consumatori caută să cumpere produsele sale drept cadouri, cu câteva săptămâni înainte de Crăciun.

Cu toate acestea, după lansarea gamei iPhone 13 și a noilor iPad-uri în septembrie, o amenințare majoră planează asupra Apple, care se străduiește să țină pasul cu lipsa cipurilor la nivel mondial și cu întreruperile din lanțul de aprovizionare.

În octombrie, pentru prima dată în mai mult de un deceniu, asamblarea iPhone și iPad a fost întreruptă timp de mai multe zile din cauza constrângerilor lanțului de aprovizionare și a restricțiilor privind utilizarea energiei electrice în China, potrivit Nikkei, citat de Reuters.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Pe parcursul lunilor septembrie și octombrie, realocarea componentelor partajate a comprimat și mai mult asamblarea iPad, ceea ce a dus la un volum de producție cu aproximativ 50% mai mic decât cel planificat, în timp ce prognoza de producție pentru generațiile mai vechi de iPhone-uri a scăzut, de asemenea, cu aproximativ 25%, a adăugat Nikkei.
În plus, Apple le-a spus furnizorilor săi de componente că cererea pentru gama iPhone 13 a încetinit