• În 2019, compania a făcut profit net de 3,6 mld. lei
  • În 2018, OMV Petrom raporta un profit net de 3,9 mld. lei
  • În T3/2019 preţul unui baril de pe­trol Brent – 61 do­lari/baril, iar în septembrie 2020, prețul a scăzut la 41 de dolari/ baril

OMV Petrom, o adevărată maşinărie de făcut bani, este pe pierdere cu vreo 41 miloane de lei în trimestrul III al anului. Asta după 18 trimestre consecutive pe plus.

Ultima oară când cea mai mare companie listată la Bursa de la București pierdea la nivel trimestrial a fost în 2015.

Analistul Adrian Mitroi spune că dacă și companiile mari au probleme în criză, atunci realitatea economică este mai puțin promițătoare decât credeam.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Vorbim de una dintre companiile, dacă nu cea mai importantă, una dintre cele mai importante contributoare la buget. Petrom este ceea ce se numește la investitori unul dintre “darling”, o firmă foarte dragă investitorilor. Ea a plătit constant, chiar și pentru 2019, în condiții dificile, dividende care contează foarte mult pentru România. Există un semnal despre o încetinire a activității economice. Evident, prețul petrolului se vede direct și în profitabilitatea acestei companii”, a spus, pentru Aleph News, analistul Adrian Mitroi.

Expertul mai spune că în noua economie, performerii nu mai sunt cei din industria petrolului, de exemplu, sau cei care folosesc forță de muncă brută. Câștigă cei care inovează și sunt pe trendul economiei de mâine: digitalul.