• Proiectul de înnisipare a plajelor din Mamaia nu va fi gata mai devreme de 1 iulie
  • Hotelierii spun că turiștii își vor anula rezervările
  • Managerul unui hotel: „Duce clar la dezavantajul turismului românesc”

Nicio plajă din zona de fițe a stațiunii Mamaia nu va fi deschisă până la 1 iulie. Asta pentru că autoritatea care trebuie să recepționeze lucrările de înnisipare nu o poate face mai devreme. Birocrația o să te oprească pe tine, astfel, să faci plajă până la mijlocul sezonului, iar pe comercianți să își țină business-ul pe roate.

„Toți hotelierii din Mamaia Nord unde este deja înnisiparea cu noile hectare de plajă, toți am vândut cazare cu șezlong, acces la plajă bineînțeles, începând cu 1 mai de când trebuia să preluăm plaja. Aflăm cu câteva zile înainte de a prelua plaja că nu mai putem pune șezlongul, ceea ce ne va afecta foarte grav activitatea. Sperăm totuși să se întâmple ceva ca să ne putem pune șezglongul pe plajă, pentru că turiștii își vor anula rezervările”, a spus Răzvan Dobre, managerul unui hotel de 4 stele.

Răzvan Dobre: „Probabil că pierderile sunt la rezervările de la hotel”

Răzvan Dobre susține că numărul rezervărilor crescuse, iar turiștii au început să capete încredere prin prisma vaccinării.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Acum primim un brânci înapoi. (…) Din ce vedem sunt porțiuni de plajă unde s-a terminat deja înnisiparea și unde nu ar fi nicio problemă să păstrăm pe vechile amplasamente, așa cum am discutat în urmă cu trei, patru luni”, a adăugat Răzvan Dobre.

„Ceea ce ne speria mai tare e că în acea adresă a lor se estimează că la 1 iulie se vor preda plajele, ceea ce cu toții știm, trăind în România de astăzi, că s-ar putea să nu fie 1 iulie, ci 1 octombrie”, a concluzionat managerul hotelului.