• Au fost cu 73% mai multe aplicări comparativ cu 2019
  • S-au înregistrat peste 20.000 de căutări în luna octombrie pentru job-uri remote
  • Românii vor un job flexibil care să le permită să lucreze atât de acasă, cât și de la birou

După mai multe luni amorţite pe piaţa muncii, toamna aduce un record de aplicări. Vorbim de cel mai mare interes pentru găsirea unui loc de muncă,
înregistrat de mai bine de două decenii.

Pe tineri îi interesează, în primul rând, dezvoltarea personală și profesională la locul de muncă. Așa că se așteaptă să fie promovați într-un an și plănuiesc să stea maximum cinci ani într-o companie.

Astfel, atunci când își caută un job nou, cele mai importante lucruri pentru cei care caută un job sunt: să facă ceea ce le place, mediul de lucru și echipa. Pentru 1 din 3 tineri, la nivel național, este important să aibă posibilitatea de a-și aduce contribuția și de a-și lăsa amprenta. Pentru ei este motivant să simtă că au un scop, iar munca lor contribuie la a face lumea sau comunitatea în care trăiesc un loc mai bun.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Românii vor un job flexibil care să le permită să lucreze atât de acasă, cât și de la birou. 53% dintre tineri vor un sistem mixt de locații pentru job, 17% își doresc să lucreze doar de la birou, iar numai 5% dintre tineri vor să lucreze doar de acasă. Ei spun că programul nu ar trebui să se măsoare în ore pe zi, ci ore pe săptămână ca să poată decide cât să stea la birou.

Anul acesta, interesul a fost aproape exclusiv pentru joburile din ţară, chiar dacă ofertele angajatorilor străini sunt în creştere de la lună la lună. Oamenii se tem să mai plece să muncească în străinătate, iar asta creşte competiţia pentru locurile de muncă din ţară.

Concret, vorbim în total de 1,4 milioane de aplicări pe una dintre cele mai mari platforme de recrutare online, într-o singură lună. Primele trei poziţii în topul căutărilor sunt ocupate de joburile din joburile din sectorul financiar – contabilitate, transport şi resurse umane, cu un total de circa 70.000 de căutări.