• Restaurantele și cafenelele din București sunt închise la interior.
  • Cifra de afaceri a unităților din Bucuresti înainte de criză era de 1,5 mld. de euro.
  • Angajații vor primi șomaj tehnic și vor avea un program de lucru flexibil.

După întâlnirea dintre HoReCa și Guvern, lucrurile au rămas cam la fel. Reprezentanții industriei au făcut apel să fie redeschise restaurantele și să primească despăgubiri, iar angajații ar putea beneficia de șomaj tehnic pe perioada suspendării activității.

Programul de lucru ar urma să fie unul flexibil.

„Redeschiderea restaurantelor sub formula între 0 și 1,5 la mie fără restricții, între 1,5 la mie și 3 la mie cu restricțiile care au fost până acum, iar peste 3 la mie, mă rog, e lockdown. Ajutoare sub formula 20% din diferența cifrei de afaceri înregistrată în 2020 față de 2019. Reactivarea șomajului trehnic, urmat de 41,5% și prelungirea kurzarbeit până la 30 iunie anul viitor. Scutirea de la impozitele locale pentru clădirile în care funcționează HoReCa. Domnul Prim-ministru a spus că până marți ne va oferi un răspuns după analiza cu miniștrii. care răspund de aceste teme”, a declarat Daniel Mischie, președinte HORA.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

„Nu s-a luat nicio decizie. Este doar o discuție. Reprezentanții noștri au cerut redeschiderea restaurantelor, bineînțeles, cu restricții. Au demonstrat că restaurantele nu sunt cele care răspândesc virusul. Și că în București nu locuiesc doar 2,1 milioane de oameni, ci mult mai mult, aproximativ 4 milioane, iar rata nu este de fapt de 1,5. Noi în momentul ăsta suntem în colaps”, a afirmat Radu Dumitrescu, proprietar de restaurante.