Restaurantele istorice și faimoase rămân deschise. Unul dintre ele se află la Sibiu, acolo unde se spune că ar fi petrecut Mihai Viteazul

  • Honke Owariya, unde mănâncă și Împăratul Japoniei, e situat lângă Palatul Imperial.
  • La Tour d’Argent este restaurantul din Paris care a inspirat animația Rattatouille.
  • Colecția de vinuri de la Tour d’Argent valorează peste 25 milioane euro.
  • Cel mai vechi restaurant din România funcționează în Sibiu.

În ciuda noilor restricții, la această oră sunt și restaurante deschise. După regulile locale, firește. Chiar restaurante foarte vechi și faimoase.

Restaurantul Honke Owariya din Kyoto, Japonia, a fost inițial o cofetărie care și-a deschis portile în 1465. Astăzi, familia imperială obisnuiește să ia masa aici. Restaurantul care a inspirat filmul „Rattatouille” este funcțional și se numeste La Tour d’Argent. E deschis în Paris, încă din 1582.

Botin din Madrid, Spania, este cel mai longegiv restaurant din lume. Funcționează din 1725. Locul apare și în operele lui Hemingway.

Cel mai vechi restaurant din România datează din 1542. A fost deschis în Sibiu. Butoiul de Aur (foto) servește clienții într-o clădire cu arhitectură medievală, îi Pasajul Scărilor. O legendă locală spune că Mihai Viteazul ar fi petrecut la Butoiul de Aur înainte de bătălia de la Șelimbăr.