Numărul clienţilor ar putea fi limitat în centrele comerciale, declară primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu (PNL). El spune că în acest moment nu este nevoie de o carantină în Bucureşti. Primarul ar vrea ca bisericile să rămână deschise de Paşte, cu anumite condiţii.

Ciprian Ciucu susţine la RFI că deocamdată carantina nu este necesară în Bucureşti: „Noi trebuie să facem tot ce putem în acest moment, tocmai ca să nu fie necesară o carantină în Bucureşti. În acest moment, încă nu este necesară şi depinde şi de noi, dar şi într-o foarte mare măsură depinde şi de populaţie să respecte regulile, pentru a nu ajunge la carantină, carantina fiind destul de costisitoare pentru oraş”.

Primarul Sectorului 6 precizează că e nevoie de măsuri suplimentare pentru a combate pandemia de Covid-19, în aşa fel încât să nu se ajungă la o carantină în Bucureşti.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Sunt mai multe măsuri pe care le-am discutat ieri cu premierul şi cu primarii din Bucureşti (…). Vor fi mult mai atent monitorizate centrele comerciale şi ne gândim la introducerea unei măsuri suplimentare, inclusiv pentru centrele comerciale, astfel încât numărul de oameni care au efectiv acces într-un centru comercial sau într-un magazin în acelaşi timp să fie limitat, iar cozile care se vor crea pe de o parte vor descuraja oamenii să vină în centrele comerciale în număr foarte mare, iar pe de altă parte, vor trebui bine gestionate de către Poliţia Locală, astfel încât să se respecte măsurile de distanţare fizică. Sunt şi alte tipuri de măsuri. Trebuie să mutăm, cel puţin pe instituţiile publice, cât de mult putem activitatea în online şi noi am discutat foarte mult de acest aspect la Primăria Sectorului 6 şi nu numai că am discutat, dar şi facem acest lucru şi de asemenea trebuie să introducem mult mai serios telemunca”, spune Ciprian Ciucu.

Edilul ar vrea ca bisericile să rămână deschise de Paşte, cu anumite condiţii: „Aici aştept şi eu să văd care este decizia Guvernului. Momentan, nu avem decât o declaraţie iresponsabilă a liderului PSD, care spune că el preferă să plătească o amendă, sfidând efectiv autorităţile şi legea, să se ducă la slujba de Paşte. Din punctul meu de vedere, cu o foarte bună informare a populaţiei şi cu respectarea măsurilor şi cu impunerea unor măsuri special pentru noaptea de Paşte, se pot ţine slujbele”.

La remarca jurnalistului că de regulă de Paşte se produc aglomeraţii mari de oameni şi că există riscul ca regulile sanitare să nu mai fie respectate, primarul Sectorului 6 a răspuns: „Cred că lumea şi înţelege în acest moment că trebuie să fie mult mai precaută (…). Trebuie să avem un set de măsuri speciale, care să fie recomandate de către Departamentul de Situaţii de Urgenţă pentru noaptea de Paşte, le vom evalua să vedem cum sunt şi le vom urma”.