• Gigantul tehnologic Apple avertizează potențialii clienți că reduce livrările modelelor sale de iPhone 14 din cauza restricțiilor COVID-19 la unitatea sa de producție din China.
  • Apple a declarat că continuă să vadă o cerere puternică” pentru cele două modele, dar că acum se așteaptă la mai puține livrări.
  • Duminică, China a raportat aproape 600 de cazuri noi, în ciuda faptului că a angajat o politică de zero-COVID.

Gigantul tehnologic Apple avertizează potențialii clienți că reduce livrările modelelor sale de iPhone 14 din cauza restricțiilor COVID-19 la unitatea sa de producție din China. Compania californiană a făcut acest anunț într-un comunicat de presă rar întâlnit duminică, explicând că restricțiile COVID-19 au afectat temporar” producția modelelor iPhone 14 Pro și iPhone Pro Max la Foxconn, principala sa fabrică din Zhengzhou, China.

„Fabrica funcționează în prezent la o capacitate semnificativ redusă”, a precizat aceasta. „Așa cum am făcut pe tot parcursul pandemiei COVID-19, acordăm prioritate sănătății și siguranței lucrătorilor din lanțul nostru de aprovizionare”.

Apple a declarat că continuă să vadă o cerere puternică” pentru cele două modele, dar că acum se așteaptă la mai puține livrări decât a anticipat anterior, iar clienții vor avea perioade de așteptare mai lungi pentru a-și primi produsele.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

Lucrăm îndeaproape cu furnizorul nostru pentru a reveni la nivelurile normale de producție, asigurând în același timp sănătatea și siguranța fiecărui lucrător”, a precizat acesta.

Anunțul vine după ce autoritățile chineze au impus săptămâna trecută o izolare a zonei din jurul Foxconn care va dura cel puțin până miercuri din cauza unui focar de COVID-19. Foxconn a ținut prima pagină a ziarelor săptămâna trecută, când mii de angajați au fost văzuți fugind din fabrică în momentul în care a fost instituit blocajul.

Ca răspuns la plecările în masă, Foxconn a emis o declarație prin care le spune angajaților care rămân voluntar că va asigura sănătatea, siguranța și drepturile și interesele legitime ale tuturor, veniturile salariale și va îmbunătăți mediul de viață și de lucru al tuturor”.

Închiderea a fost decisă în contextul în care China se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri de coronavirus. Duminică, China a raportat aproape 600 de cazuri noi, în ciuda faptului că a angajat o politică de zero-COVID.