• În jur de 900 de angajați au fost concediați printr-un apel Zoom de către directorul Better.com.
  • Unii angajați au fost promovați înainte de a fi dați afară.
  • Un fost angajat, singurul care aducea venit într-o familie de șapte membri, credea că participă la o simplă ședință în companie.

CNN a aflat cum s-au simțit angajații care au fost dați afară în timpul unui apel video de la compania Better.com. Christian Chapman, un fost subscriptor la Better.com, a crezut că se conectează la o altă ședință a directorului general Vishal Garg. Nu știa că va fi ultimul său apel în calitate de angajat al companiei de credite ipotecare online.

„Dacă sunteți la această convorbire, faceți parte din grupul ghinionist care va fi concediat. Angajarea dumneavoastră aici este reziliată cu efect imediat”, le-a spus directorul general. Convorbirea s-a încheiat brusc, lăsându-l pe subscriptor uimit. Chapman a început să trimită mesaje pe canalele Slack ale companiei, întrebând ce se întâmplă, când ecranele sale au devenit negre – a pierdut accesul la computerul, telefonul, e-mailul și mesageria companiei. El a recurs la Facebook Messenger pentru a lua legătura cu colegii.

Mai mulți foști angajați intervievați de CNN Business au declarat că personalul a fost dat peste cap de remarcile directorului general și de concedierea bruscă. „Am fost promovat, iar apoi el încearcă să ne prezinte pe toți ca fiind leneși și că furăm bani. Asta este o mizerie. Mai degrabă aș prefera să fiu falit decât să știu ce se întâmplă în capul lui”, a declarat un alt fost angajat care a cerut să nu fie identificat și care a câștigat recent un premiu pentru performanțele sale în cadrul companiei.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Chapman, care a lucrat în domeniul ipotecar timp de aproape 20 de ani, a mai spus că a încheiat recent o convorbire pozitivă de evaluare a performanțelor cu managerul său. „Mi-am dat seama după prima mea ședință că trebuie să o țin pe silențios și să-mi țin căștile în urechi, pentru că am cinci copii și nu voiam să audă un astfel de limbaj”, a spus el.