- Majoritatea interviurilor de angajare s-au mutat în online.
- Acestea se fac acum pe Zoom, Google Meet sau alte platforme de meeting.
- Lipsa interacţiunii fizice poate conduce la o recrutare greşită.
Dacă îţi cauţi un loc de muncă în această perioadă, sunt şanse mari să ai interviul de angajare online.
Advertisment
Criza COVID-19 i-a făcut pe angajatori să se adapteze, aşa că acum o parte dintre companii apelează la Google Meet şi Zoom.
Această metodă vine şi cu dezavantaje, atât pentru angajator, cât şi pentru candidat.
Recomandări
Nu vor dispărea niciodată interviurile față în față
Eduard a aplicat pentru un job şi a avut un interviu pe Zoom. El spune că i-a fost mai uşor să discute online, însă simte şi nevoia unui interviu faţă în faţă.
„Majoritatea întrebărilor au fost despre calificările mele în limba engleză şi am avut un test. La test era uşor de copiat, puteai să păcăleşti angajatorul. Aş prefera ca primul interviu să fie pe Zoom, iar al doilea să fie face to face”, a spus Eduard.
„Numărul interviurilor faţă în faţă a scăzut mult. Trebuie să existe interacţiuni cât mai dese înainte de a se lua decizia. Nu o să dispară niciodată întâlnirile faţă în faţă. Cei care decid, din partea angajatorilor, vor păstra întotdeauna o astfel de componentă”, a explicat Rudolf Fedorovici, Headhunter.
- Universitatea Politehnică București lansează Chat.upb.ro. Ciprian Dobre, prorector al Universității Politehnica București: „Meseriile viitorului vor fi bazate pe A.I.”
- Cyberhaven – un startup fondat de trei români şi doi ucraineni – a atins statutul de unicorn după ce a atras o finanțare 100 milioane de dolari, la o evaluare a companiei de 1 miliard de dolari
- Donald Trump a impus tarife vamale de 20% pentru produsele din Uniunea Europeană. Cum este afectată România de această decizie
- Amazon confirmă că noul film „James Bond” a intrat în producție. Cine l-ar putea interpreta pe faimosul agent 007
- Marco Rubio anunță că „Statele Unite vor rămâne în NATO”. Statele membre nu scapă de presiune: Trebuie să investească 5% din PIB pentru Apărare