• Oana Aristide a renunțat la cariera de economist în Londra și s-a mutat în Grecia.
  • A deschis un hotel de cinci stele, pe insula Syros, împreună cu sora sa.
  • Financial Times a scris despre hotelul ei și asta i-a crescut numărul de rezervări.

S-a îndrăgostit iremediabil de soarele Greciei. Așa a decis Oana Aristide să renunțe la cariera de economist în Londra și să cumpere o proprietate care avea un preț de șapte ori mai mare decât bugetul ei.

Nu a fost ușor, dar a reușit să pună pe picioare un hotel pe insula grecească Syros. Se întâmpla în 2017, când Grecia era încă prăbușită de criza financiară.

Fără experiență în imobiliare sau HoReCa, Oana și-a dat în funcțiune proiectul de cinci stele chiar în anul pandemic 2020. Și nu îi pare rău, spune ea.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
Sursa Foto: hotelaristide.com

„La sfârșitul anului trecut eram foarte optimistă fiindcă am văzut că funcționează vaccinul, pentru că am văzut că programele de vaccinare sunt foarte avansate și în Europa și în restul lumii.

Și Grecia are mai multe probleme decât am fi crezut cu rata infecției și cu vaccinarea foarte lentă, dar sper totuși că din mai încolo se va putea călători”, a spus Oana Aristide.

Financial Times a scris despre povestea Oanei și despre proiectul său

Sursa Foto: hotelaristide.com

Povestea Oanei a apărut în publicația britanică Financial Times. Iar asta i-a crescut puternic numărul rezervărilor, spune ea.

Sunt și români care vor să se cazeze la hotelul ei vara aceasta. Chiar dacă, de obicei, elevețienii, francezii și turiștii din Germania caută Syros ca destinație de vacanță.

Hotelul este construit în jurul ideii de sustenabilitate și este axat pe design

Sursa Foto: hotelaristide.com

Hotelul axat pe design, artă și sustenabilitate, este un business diferit, spune ea.

„Camera cea mai ieftină în low season e 160 de euro, cu mic dejun, cu transferul din port sau de la aeroport. Și camera premium, care are piscină privată și terasă este 600 sau 650 de euro”, a spus Oana Aristide.

„Spațiile publice ale hotelului includ o grădină, o terasă și un bar pe acoperiș, cu vedere spre mare, dar și galerie de artă”, a explicat Oana.