• Mercedes-Benz Vans şi Rivian plănuiesc un joint-venture pentru a produce furgonete electrice într-o fabrică din Polonia, Ungaria sau România în următorii ani, a anunţat Mercedes-Benz Vans, ceea ce a dus la o creştere de peste 5% a acţiunilor Rivian.
  • Companiile au semnat un memorandum de înţelegere şi planifică modul de producere a modelelor lor pe o linie de producţie comună, a declarat Mercedes-Benz, adăugând că dezvoltă, de asemenea, o nouă arhitectură proprie de furgonete complet electrice denumită VAN.EA.
  • Şeful Mercedes-Benz Vans, Mathias Geisen, a declarat reporterilor că aceasta va fi o societate mixtă 50-50 şi a spus că discuţiile ar trebui să se încheie „foarte curând”.

Cele două companii vor produce două furgonete de mari dimensiuni – una bazată pe platforma VAN.EA de la Mercedes-Benz şi cealaltă pe platforma electrică Rivian Light Van – în uzina care va fi primul amplasament al Rivian în Europa.

De asemenea, Mercedes a declarat că va restructura fabricile germane care construiesc în prezent camionete Sprinter pentru a compensa costurile mai mari pentru vehiculele electrice.

Mercedes cooperează deja cu Renault şi Nissan în ceea ce priveşte camionetele electrice de mici dimensiuni, care nu ar fi afectate, deoarece acestea se află într-un segment de vehicule diferit, cu cerinţe diferite, a precizat Geisen.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Colaborarea cu Mercedes vine într-un moment crucial pentru Rivian. Compania producătoare de furgonete electrice şi vehicule de teren a întâmpinat dificultăţi de producţie la fabrica sa din Illinois, deoarece întreruperile din lanţul de aprovizionare şi creşterea preţurilor materialelor au forţat-o să reducă personalul şi să amâne programele de produse.

Acţiunile Rivian au scăzut cu aproape 68% până în prezent în acest an.

Rivian se află într-o zonă aglomerată de startup-uri care încearcă să profite de cererea de furgonete comerciale electrice, sub presiunea producătorilor auto consacraţi, precum Ford şi General Motors, care s-au mişcat rapid pentru a contracara ameninţarea.