România se află pe ultimele locuri în preferințele străinilor la turism. Expert travel: „Noi nu am reușit să spunem o poveste în exterior”

România e codașă inclusiv la turism. Un studiu Eurostat arată că țara noastră se află pe ultimele locuri în preferințele străinilor la turism. De exemplu, în al doilea trimestru din 2024, 49% dintre cei ce au înnoptat în unități de cazare erau străini. În Malta, Croația sau Cipru procentul a fost de peste 90%.

România a fost ocolită de vizitatori din cauza infrastructurii deficitare, pachetelor turistice sub nivelul concurenței și a prețurilor piperate raportat la calitatea oferită.

„Având în vedere că România are atât de mult potențial pentru o poziție fruntașă, mai puțin de coada clasamentului, de ce nu vin? Trebuie să înțelegem cine vine pentru că la acest moment, din păcate, nu avem posibilitatea de a măsura care este partea de business travel și care este partea de turism de leisure, care se întoarce în România. Noi, în turism și industria ospitalității vindem vise ulterioare. Acum, România, cu toate eforturile din zona privată, nu a reușit să spună o poveste în exterior”, a explicat Florin Țâncu, expert travel, la Aleph News.

Exit mobile version