• În cinci ani România nu va mai avea meseriași
  • Numărul de străini din afara UE care locuiesc în România se apropie de 100.000
  • În primele 5 luni ale anului, 16.000 de străini au primit permis de muncă

Uite un avertisment care ar trebui să ne pună pe ganduri. „În 5 ani, vom rămâne complet fără meseriași, iar cei care ne vor repara țevile vor fi din Asia și Africa.” Declarația îi aparține lui Romulus Badea, șeful Patronatului Importatorilor de Forţă de Muncă care a vorbit despre asta la emisiunea ZF Live.

El a mai adăugat că „numărul meş­te­rilor din România este într-o continuă scădere şi alţii nu for­măm, este o chestiune generală, afectează toate dome­ni­ile de activitate“.

În prezent, în România locuiesc peste 91.000 de cetă­ţeni străini din state non-UE, iar în primele cinci luni ale anului s-au eliberat avi­ze de angajare pentru încă 16.000 de cetăţeni din aces­te state, spun datele Inspectoratului General pentru Imigrări.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD
AVOCATUL TODD BLANCHE: „DONALD TRUMP ESTE NEVINOVAT”
XXX FĂRĂ NECUNOSCUTE

Pe lângă meseriași, anul 2020 ne-a lăsat și cu o criză acută de personal în sectorul HORECA. Acest domeniu se află la cel mai scazut nivel de încredere de după revoluție, iar muncitorii s-au orientat către locuri de muncă mai stabile precum cele din retail sau curierat.