• Au venit mai puțini turiști străini în România în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut
  • România a înregistrat o diminuare de 90% a nopţilor petrecute de străini în unităţile de cazare
  • Dintr-un total de aproape 450 de mii de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, aproximativ 40% au fost români

România a înregistrat cea mai mare scădere a sosirilor de turişti străini din Uniunea Europeană. Nopțile petrecute de străini în unităţile de cazare în luna iulie a acestui an comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut au fost cu 90% mai puține.

Multe dintre ţările europene, în ciuda pandemiei, au continuat să se promoveze ca destinaţii turistice, abordând diverse strategii de promovare.

Totuşi, România a dus lipsă chiar şi înainte de izbucnirea pandemiei de o strategie de comunicare şi promovare în rândul turiştilor străini şi cu atât mai puţin în timpul pandemiei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Chiar dacă pandemia a reprezentat o schimbare a comportamentului turiştilor, mulţi români nu au renunţat la a-şi petrece vacanţele în afara ţării. Astfel, Bulgaria, o destinaţie populară în rândul turiştilor români, a primit din România cei mai mulţi turişti străini.

Românii au salvat litoralul bulgăresc în această vară. Dintr-un total de aproape 450 de mii de turişti străini sosiţi pe litoralul bulgăresc în sezonul estival din această vară, aproximativ 40% au fost români.