• Președintele RT France anunță închiderea filialei franceze a canalului rusesc RT France.
  • Această decizie a fost foarte probabilă, având în vedere blocarea conturilor bancare ale canalului de către Departamentul Trezoreriei, ca urmare a noilor sancțiuni impuse Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.
  • Rezultatul a fost inevitabil din cauza înghețării conturilor sale, ceea ce a făcut imposibilă plata angajaților și a contractorilor săi.

RT France, filiala franceză a postului de televiziune rusesc RT, a anunțat sâmbătă, 21 ianuarie, că se închide” . Cu câteva zile mai devreme, președintele și directorul de știri al RT France, Xenia Fedorova, anunțase că toate fondurile din contul [postului] au fost înghețate la cererea conducerii generale a Trezoreriei” , scrie Le Monde.

Acest lucru face imposibilă continuarea activității noastre” , a scris ea sâmbătă pe Twitter. După cinci ani de insistență, autoritățile de la putere și-au atins astfel obiectivul: închiderea RT France. „

La începutul zilei, Moscova a promis că va lua măsuri de retorsiune împotriva presei franceze din Rusia. Înghețarea conturilor RT France va duce la măsuri de retorsiune împotriva presei franceze din Rusia. Ele vor fi amintite dacă autoritățile franceze nu vor înceta să terorizeze jurnaliștii ruși” , a avertizat o sursă din cadrul diplomației ruse, citată de agențiile de presă ruse Ria Novosti și Tass.

Vineri, sindicatele RT France au denunțat înghețarea conturilor postului în Franța. Cu această sancțiune, aproape o sută de angajați și aproximativ cincizeci de jurnaliști vor fi probabil în șomaj” , au declarat într-un comunicat secțiile FO (Force Ouvrière) și SNJ (Sindicatul Jurnaliștilor) ale RT France.