• Top 81 de miliardari din lume cumulat au averea a 4 miliarde de persoane sărace.
  • Oxfam: Miliardarii arată că economia globală nu servește umanității.
  • Taylor Swift a trecut pragul de 1 miliard avere, în luna aprilie a acestui an.

Cum ajungi să fii miliardar? Să fie talent, timing sau noroc? În lume sunt 2.800 de miliardari. Cei mai mulți sunt în Statele Unite, 813. Pe locul doi este China cu 473 de miliardari. Întrebarea este cum au reușit acești 2.800 să intre în cel mai select club din lume?

Ce povești stau în spatele miliardelor?

În spatele milardelor stau povești de succes. Nu toți s-au născut în puf. Mulți au muncit dar au și avut noroc. De exemplu, fondatorii Google au încercat să vândă motorul de căutare pentru 1 milion de dolari dar nimeni nu voia să îl cumpere la vremea respectivă. Acum Google valorează 2.3 trilioane de dolari, iar co-fondatorul său, Sergey Brin, are o avere estimată la 135 de miliarde de dolari.

Prima self-made billionaire din India, Kiran Mazumdar-Shaw făcea bere până să se reprofileze pe sectorul de farmaceutice. Ani mai târziu, compania sa a devenit cel mai mare producător de insulină din Asia.

Recomandări

AJUTOR PENTRU SECRET SERVICE
UK SE PREGĂTEȘTE DE MPOX
PRIMUL TRANSPLANT HEPATIC
PUTIN MĂREȘTE ARMATA
CUTREMUR ÎN ROMÂNIA
BRAND SAU UNIFORMĂ?

Nu numai munca a creat miliardari, ci și părinții. Este vorba despre Taylor Swift care a intrat anul acesta în cel mai select club din lume. Dacă părinții ei nu se mutau în Nashville pentru visul său de a deveni cântăreață, poate că astăzi n-ar mai fi umplut stadioane. Dar, pentru unii chiar e vorba de noroc.

Bill Gates a avut norocul de a merge la una dintre puținele școli care avea calculatoare în anii 60. Și Rihanna a avut norocul de a da de un producător care era în vacanță în Barbados, de unde este originară artista. Poate ține de destin, poate nu. Cert e că sunt oameni de succes!

Care este raportul dintre extreme, miliardari și cei mai puțin norocoși?

Raportul este destul de șocant. Primii 81 din topul miliardarilor au cumulat mai mulți bani decât 4 miliarde dintre cei mai săraci oameni din lume. Un raport făcut de Oxfam spune că aceste discrepanțe între extreme arată modul în care sistemul economic global nu servește în niciun fel umanitatea. Totuși, sunt miliardari fac acte de caritate. De exemplu, Gates și Buffet au creat programul „The Giving Pledge” în care îți propun să doneze jumătate din averea unui dintre ei.

Citește și