• 60% dintre români nu-și permit o vacanță de 7 zile.
  • România este pe ultimul loc din UE, arată o statistică Eurostat.
  • În Croația, Ungaria și Bulgaria procentul este cu puțin peste 40%.

România este în coada clasamentului, cu cel mai mare procent al persoanelor care nu își permit cel puțin un concediu de o săptămână pe an. Șase din zece români sunt în această situație, arată o statistică Eurostat. Grecia ne lasă în urmă. Procentul celor care nu își permit un concediu pe an este cu puțin sub 50%. La fel și Croația, Ungaria și Bulgaria, unde procentul este cu puțin peste 40%.

La nivelul Uniunii Europene procentul este ma mic de 30%. Cel mai bine stau suedezii. Doar 10% nu-ți permit un concediu de șapte zile pe an. Situația financiară poate fi un motiv întemeiat pentru români. Un sejur de o săptămâna la mare costă în medie 1.000 de euro, asta în condițiile în care
aproape 1,9 milioane de români primesc salariul minim pe economie.

Cehii stau bine și din punct de vedere al celor care își permit vacanța anuală. Mai puțin de 20% dintre cetățenii cehi nu reușesc acest lucru, din Europa Centrală și de Est, doar Slovenia stând mai bine. În același timp, o țară în care muncitorii au printre cele mai multe zile de concediu pe an din lume, Danemarca, are doar aproximativ 10% dintre persoane în stadiul în care bugetul familial nu le permite efectuarea unui sejur de 7 zile. În această zonă se mai regăsesc Olanda, Austria, Luxemburg și Finlanda.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER
BEYONCE FACE SHOW LA VMA

Citește și