• Șase firme românești au fost incluse în topul FT 1000
  • Topul FT 1000, publicat de Financial Times se află la a cincea ediție
  • Primele trei firme remarcate sunt Trencadis Corp, MetaMinds și StarStone

Topul enumeră primele o mie de companii care au avut cel mai rapid ritm de creștere. Primele trei firmele remarcate sunt din domenii precum tehnologie, securitate cibernetică sau construcții.

Pe locul 327 se află Trencadis Corp, ce a crescut de aproape 500%. Pe locul 465 este MetaMinds, cu o creștere de aproape 400%, iar pe locul 551 StarStone, cu un plus de peste 235%.

MetaMinds, singura companie din Romania pe cyber security din top 10 european

Una dintre acestea este și MetaMinds, singura companie din Romania pe cyber security din top 10 european. Totul a început 5 IT-iști,cu experiență în companii precum IBM și HP.

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT

Am reușit să creștem de la 1 milion de euro cifră de afacere în primul an la peste 25 de milioane de euro la sfârșitul lui 2019. Am plecat de la 5 oameni și am ajuns în ziua de astăzi la peste 40 de oameni.”, a declarat Andrei Cruceru, CEO MetaMinds.

Unul dintre cele mai mari proiecte ale companiei este Campus WiFi.
Peste 1,5 milioane de elevi și profesori au acces în siguranță la rețeaua WiFi educațională.

„Securitatea cibernetică e ca și zona de asigurări. Mulți preferă să nu își facă asigurari, dar în momentul în care ai o problemă, ți-ai fi dorit să ai o asigurare, realizezi că era mai bine să o faci.”, a mai adăugat acesta.